...
  • نویسنده:

    سیما انصاری


  • آخرین به روز رسانی:1403/06/19

چگونه خاک رس هوا خشک مجسمه‌ سازی را احیا کنیم؟

خاک رس به دلیل تطبیق پذیری و انعطاف پذیری بالا، وسیله‌ی مجسمه‌سازی فوق العاده‌ای است و فضایی شگفت انگیز برای کار ایجاد می‌کند اما مواجه شدن با انبوهی از خاک رس و یک توده سفت و خشک شده می‌تواند خسته و ناراحت کننده باشد. خوشبختانه، خاک رس خشک شده در  بسیاری از موارد نیازی به دور انداختن ندارد و بسته به اینکه خاک رس شما هوا خشک، سرامیک یا بتونه آماده باشد، می‌توانید خاک رس خود را با چند روش ساده احیا کنید.

 

1- مرحله نخست: کمی با خاک رس هوا خشک کار کنید.

آن را ورز دهید، خم کنید و بپیچانید تا متوجه شوید که آیا به خودی خود زنده می‌شود یا خیر. ممکن است گرما و رطوبت دستان شما برای زنده کردن خاک رس شما کافی باشد. حدود 5 دقیقه به حرکت مداوم و ورز دادن ادامه بدهید تا مشخص شود که آیا زنده می‌شود یا خیر. در برخی موارد، خاک رس شما به روغن طبیعی و گرمای بیشتری نیاز دارد. اگر این طور است، به مرحله بعدی بروید. اما چنانچه خاک رس شما با دست ورز دادن احیا شد و دوباره جان یافت و قابل استفاده و ساخت شد، خیلی دقت کنید که آن را در یک کیسه مهر و موم شده و بدون هوا نگهداری می‌کنید تا از خشک شدن مجدد آن جلوگیری شود.

 

2- مرحله دوم : خاک رس خشک شده را در یک کیسه پلاستیکی با درب محکم و سفت بگزارید.

اگرچه بیشتر خاک رس ها در کیسه‌های پلاستیکی بزرگ عرضه می‌شود، اما بیشتر این کیسه‌ها وسیله‌ای برای آب بندی و جلوگیری از هوا ندارند. خاک رس خود را از کیسه‌ای که در آن هستند، خارج کنید و آن را در یک کیسه پلاستیکی بزرگ و قابل مهر و موم قرار دهید. اگر کیسه‌ای به اندازه کافی بزرگ ندارید که تمام خاک رس خود را در آن جای دهید، خاک رس را به صورت توده‌های کوچک‌تر برش دهید و این روش را هر بار برای یک تکه کوچک، جداگانه اجرا کنید.

 

3- مرحله سوم:به خاک رس خشک شده چند قطره آب بپاشید و آن را مرطوب کنید.

برای این کار می‌توانید از دست یا اسپری آبپاش استفاده کنید و مقدار کمی آب به خاک رس بپاشید. توجه کنید که آب زیادی اضافه نکنید وگرنه خاک رس چسبناک و غیر قابل استفاده می‌شود. برای تمیزتر و راحت‌تر بودن در این مرحله، می‌توانید خاک رس خود را در سینک یا وان مرطوب کنید.

 

4- مرحله چهارم: کیسه را محکم و بدون نفوذ هوا ببندید و کنار بگذارید.

اجازه دهید آب و خاک رس چند دقیقه بمانند تا رطوبت را جذب کند. مهر و موم را دوبار بررسی کنید تا مطمئن شوید که کیسه محکم و بدون هواست و رطوبت نمی‌تواند به بیرون نشت کند. در طول این فرآیند آن را از گرما یا نور مستقیم خورشید دور نگه دارید، زیرا هر دو می‌توانند باعث تبخیر رطوبت شوند.

 

5- مرحله پنجم: خاک رس خشک شده را از کیسه خارج کنید.

پس از 5-10 دقیقه صبر کردن، کیسه را باز کنید و خاک رس را خارج کنید و در حین انجام این کار، رطوبت را بررسی کنید. آیا به زمان یا رطوبت بیشتری نیاز دارد؟ خاک رس خود را بچرخانید، ورز دهید، با حرکت دست آن را بررسی کنید.  اگر خاک رس شما به حالت اولیه و قابل استفاده بازگشته است، کار شما در این مرحله تمام شده است!

 

6-مرحله ششم: اگر خاک رس شما هنوز قابل استفاده نشده است وارد این مرحله می‌شویم.

در صورت نیاز، دوباره خاک رس خشک شده را به کیسه برگردانید. پس از بازگرداندن خاک رس به کیسه در بسته، چند قطره دیگر آب اضافه کنید. یک بار دیگر ببندید و کنار بگذارید و بگذارید آب تا 30 دقیقه دیگر در خاک رس نفوذ کند. یک بار دیگر در این مرحله از گرما و نور خورشید اجتناب کنید. در این حمام یک محیط مرطوب عالی است که به خاک رس شما اجازه می‌دهد در آن دوباره رطوبت جذب کند و احیا شود.

 

7- مرحله هفتم: دوباره خاک رس را بردارید و ورز دهید.

اگر خاک رس شما قابل ورز دادن شده باشد شما موفق شده‌اید. برای جلوگیری از خشک شدن آن در آینده، آن را در یک کیسه یا ظرف در بسته نگهداری کنید. اگر نمی‌توانید به طور مرتب به خاک رس خود سر بزنید و با آن کار کنید، آن را در یک محیط مرطوب مانند حمام یا آشپزخانه نگهداری کنید تا رطوبت را در خود نگه دارد. اگر خاک رس پس از این مرحله هنوز سخت و خشک باشد یا کار با آن دشوار باشد، ممکن است از نقطه احیای دوباره گذشته باشد و باید تعویض شود.

 

بیشتر بخوانید:

اشتراک گذاری

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

برای ثبت نظر در سایت به حساب کاربری خود وارد شوید.

ورود